2012/05/09

Címkék: napi vakmajom

2012.05.09. 19:26

Az usa részvények átlagos tartási ideje 22 másodperc!!

Részvénypiac: belső nap. Rossz hírek vannak, de ijedtség nincsen olyan kereskedéstechnikai értelemben, hogy minden nap próbálják megvenni a nap végét, másnap már emelkedésre számítva, az ijedtség az, amikor beadják, másnap további esésre számítva.

Szóval Obama a 30 alattiak körében kezdett kampányba, hogy a fiatalok köréből szerzett voksokkal erősítsen. Miért érdekes ez? Azért mert az olyan egészséges demográfiájú országokban, mint az USA, nem csak, vagy nem olyan mértékben az idősek és az inaktívak döntik el a szavazást, mint a romló demográfiájú országokban, tehát a jövőt a különböző generációk együttesen szabják meg, ami méltányos. Az elöregedő, fogyó társadalmakban az is probléma, hogy a választásokon az idősek és az inaktívak együttesen többségbe tudnak kerülni, az ő szavuk dönt, a fiatal és középkorú keresők, a jövő&jelen adófizetői, tehát akik finaszírozzák a boltot (ne felejtsük el, az állam semmit nem állít elő, csak költi az adófizetők által megtermelt lóvét - ehhez képest mekkora arca van) kisebbségben maradnak.

Here’s a curious fact about the French economy: The country has 2.4 times as many companies with 49 employees as with 50. What difference does one employee make? Plenty, according to the French labor code. Once a company has at least 50 employees inside France, management must create three worker councils, introduce profit sharing, and submit restructuring plans to the councils if the company decides to fire workers for economic reasons.

Ennek a megváltoztatása nem hiszem, hogy Hollande-vel egyszerű lesz.

A görögök EU-elhagyásának egy lehetséges módja:

1.) Nem tudják a szükséges megszorításokat végrehajtani.

2.) Ezért a hitelezők vissza fogják tartani a következő részleteket.

3.) Ezért a görögök nem tudják tovább finanszírozni magukat.

4.) A kormány próbálja megmenteni a görög bankokat.

5.) Kilépnek az eurózónából, és visszavezetik a drachmát. A lakosság könnyebben fogadja, majd egy kis körítéssel azt hiszik, hogy jól odamondtak a németeknek, és könnyebb lesz a kiigazításokat reálban végrehajtani egy kis inflációval, mint euróban nominálisan is visszavágni.

Az egész lefolyása azon múlik, hogy a nagy svájci, francia és német hitelezők hogyan fognak tudni kiszállni. Amint ez megtörtént, senkit sem fog érdekelni, hogy kilépnek a görögök.

Más: érdekes, hogy az arany ára nem mozdul az europarára.

saupload_untitled_1.png

Itt egy kis összefoglaló. Érdemes azokat nézegetni, amik jól viselkedtek a jelentésre, és azóta a nagy parában is állják a sarat.

bestreport.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr344498949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása