2012/06/12

Címkék: napi vakmajom

2012.06.12. 09:03

FT nap helyett egy bearish hook. Tech, pénzügy, smallcap, réz a földbe döngölve. Russell 2000-ben fej-váll alakzat, a SKEW 3 pontot csökkent.

Most jó hírre felnyitásból kőkemény eladás, (határidőben az egyik legszélesebb ársávú nap idén, növekvő vola), a múlt héten rossz hírekre vétel, egyelőre nem tud következetes magatartás kialakulni.

Külön meglepő, hogy az olasz kötvényeket hogy megütötték spanyol megmentésre - ez a reakció olyan, mintha kijönne a tűzoltó, és csak ettől lángrakapna még egy épület. Több, nagyobb mentés volt beárazva - egész tűzoltó hadsereget vártak és kijöttek slaggal?

Egyébként az egész eddigi európai válságmenedzselésre jellemző, hogy nem proaktív, tehát ha fellángol a tűz, csak akkor lépnek valamit, és sosem előretekintve, már a füstszag terjengésekor árasztják el méterres habbal a parázsló területet. Még az LTRO volt egy tán proaktív lépés, de a hozamok befagyasztása/begarantálása nélkül (amivel elérnék, hogy tuti nyerő legyen az 1%-os forrásból vett 3-4-5-6-7 stb százalékos állampapír, ne lehessen bukni rajta) nem ért el tartós hatást.

"Ha ugyanis azt feltételezzük, hogy létrejön egy Európai Egyesült Államok jellegű monetáris unió, valódi közös eurókötvénnyel, akkor a befektetők világszerte arra a következtetésre juthatnak, hogy az euró valóban életképes tartalék deviza lehet. Miért is vásárolnának akkor tízéves amerikai államkötvényeket 1,7 százalékos hozammal, amikor az USA költségvetési hiánya sokkal nagyobb, mint Portugáliáé? A válasz az, hogy nem tennék. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a piacok egyszerre csak egy jelentős válságra képesek koncentrálni. Amikor a piac nyomást gyakorol kormányokra, akkor azok végül csinálnak is valamit, míg ha békén hagyják őket, nem történik semmi. Egy jó válságot sosem szabad hagyni kárba veszni."

The Fed is basically running out of the 2-3 year notes to sell in order to buy long-term treasuries as part of Operation Twist (officially known as Maturity Extension Program or MEP). BofA is projecting that by the time of the FOMC meeting this month, the Fed will have $175bn of short-term treasuries on its balance sheet. That's enough to extend Operation Twist only through September. Beyond that point the Fed is likely to embark on sterilized purchases (possibly MBS) in order to extend the easing program.

German CDS.png

A német CDS felár lassan eléri a legutóbbi mélypontot.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr104582465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása