2012/07/02

Címkék: napi

2012.07.02. 12:26

Nem sok példa volt arra, hogy pénteken 2%-nál többet megy az index. Lássuk:

upfrimon.png

Látható, hogy ez többnyire erőt jelent, a következő kereskedési napok 67%-ában további emelkedés jött, ellenben ha a következő napon visszaadta a 2%-os növekedést, akkor a héten tovább esett.

PersonalIncomePercentmidyear2012.jpg

Érdekes, hogy ahogy megyünk előre az időben, egyre tovább tart, amíg a personal income eléri a recesszió előtti szintet. Az ötvenes évek végén a válság végére már megtette, a hetvenes években már majdnem annyi idő kellett a válság után, mint amíg a válság tartott, a 90-esben már több, a 2000-es visszaesés után a recesszió időtartamának a kétszeresére volt szükség, most nagyságrendileg a háromszorosára, és ha a trend folytatódik, akkor 2014 körülre ér véget, nagyjából akkor, amikor a Deutsche Bank elemzéséből várhatóan befelyeződik a deleveraging process.

-------

Merrill Lynch: “We nonetheless remain of the view that the catalyst for a decisive change in secular market leadership (or “Great Rotation”) awaits a “good” bear market in bonds caused by real estate, labor and banking markets ending the current Era of Deleveraging.”

yields-djia.png

Azt mondják, hogy a kötvényekre a medvepiac akkor fog megérkezni, ha befejeződik a deleveraging.

------

The study group also looked at the potential benefit to consumers of replacing oil consumption with gas — most likely via cars that run on compressed gas or LNG. It takes roughly 6,000 cubic feet of gas to get the energy equivalent of one barrel of oil. The authors assume an average natgas price of $5 per mcf (nearly double today’s price) and an average oil price of $100 per barrel (about $20 more than today). Thus, you need $30 worth of natgas to replace $100 of oil, a savings of $70 per barrel. Replacing just 1 million barrels per day of oil demand with natural gas would save $70 million a day, or nearly $26 billion a year.

Az olcsó gáz lenyomta a szén árát, a szénbányák 80-90% minuszban csücsülnek YTD, és úgy látszik, hogy az olaj árára is nyomással lesz, ami ellen támasz lehet az Irán ellen életbe lépett embargó.

-------

The state of the economy in the next few months will likely decide the next US president. History suggests that unemployment would need to keep trending down and sentiment would need to strengthen prior to the election.

Vote share vs average GDP.PNG

Jó kis ábra, másodszori újraválasztási esélyek az előző 4 év átlagos éves GDP növekedéssel összevetve, nem meglepően pozitív korreláció látható. Larry Williams amúgy is egy bikapiac kezdetének jelölte meg a 2-essel végződő éveket, azonban ennél valószínűleg nyomósabb ok lesz, hogy ha Obama újra akarja választatni magát, akkor év végéig csökkenő trendben kell tartani a munkanélküliséget, és növekvő pályán a gazdaságot, ami fundamentálisan jó támaszt adhat a részvénypiacnak. Mostani kép szerint, ha az európai válságon sikerül a nyár végéig túljutni, akkor egy jó kis bika ősznek nézhetünk elébe.

-----

Spain, which just said that its economy will contract in Q2 even more than in Q1. Olvasgattam, hogy régebben hogyan oldották meg a hitelválságokat, és általában kétféle megoldás volt: 1.) a legerősebb ország állta a számlát, a második vh. után Amerika, vagy 2) Kanadában a 90-es években az állami kiadásokat vágták vissza és leértékelték a fizetőeszközüket. Az euró már sokat értékelődött le, de többnyire csak a legjobb állapotban lévő országok szintjére (Németország, Franciaország, Hollandia, a többieknek még nagyobb elértékelődés jönne jól). Az állami kiadások csökkentése még várat magára, illetve kérdés, hogy Kína (most ő állja a számla egy részét) mennyit tud átvállalni.

haircut.PNG

Találtam egy Phd dolgozatban ezt az ábrát, ami azt mutatja, hogy adott nagyságú nemfizetés esetén mennyi ideig nem finanszíroz újra a piac.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr424623554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása