A HOM adósság-részvény cserét jelentett be. Régebben írtam, hogy a smallcap részvények relatíve ritkán hoznak ki fundamentálisan lényeges hírt a negyedéves jelentések között, ezért viszonylag nyugiban lehet lenni bennük 3 hónapig. Sajnos az ilyen finanszírozási hír nem ritka (különösen a jelentős emelkedést letudó részvényeknél) és alapvető hatással van a kereslet-kínálatra (továbbá mivel nő a részvények száma, az egy részvényre eső nyereségre is hatással van). Smallcap részvényeknél mindig a piaci ár alatt történik a tranzakció (ez a jutalma a nagy befektetőnek), a HOM esetében ez majdnem 20%-os diszkont, de a 15% talán jellemzőbb.

Az ilyen hírek hatása általában egy jelentős esés (a HOM premarketben -15%), a tranzakciós ár környékére mint centrumra, illetve utána néhány hónapos gyengélkedés. Hosszabb távon alapvetően a cég teljesítménye határozza meg az áralakulást, tehát jó cég esetén a gyengélkedési időszak kitűnő belépési pont lehet. A gyengélkedési-konszolidációs időszak hosszát a piac határozza meg, az a kérdés mennyi idő alatt tudja felszippantani az új részvényeket, ezt előre nem lehet tudni. 2-6 hónap között szokott mozogni.

Kiváncsi leszek a HOM hogyan veszi ezt az akadályt.

Figyelem: az immáron megszűnt freeblogról megmentett és újra publikált aranyláz posztok semmilyen formában sem képezik az én tulajdonom, és az abban foglaltakért semmilyen felelőséget sem vállalok. Ha a szerzőnek (András) kifogása merül fel az újbóli publikálást illetően, kérem, kommentben vagy üzenetben keressen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr975957220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása