A mai lecke

Mi tagadás, meg vagyok lepve. Megint beleadtak az ALDA negyedéves jelentésébe. Ez volna a nagybetűs PIAC? Igen.

Nem hagytam összezavarni magam, belevettem az esésbe. Ez nem mindig jön be, de vannak részvények, ahol nem érdekel a technikai viselkedés, olyan jónak tartom őket. Ha esik, akkor még jobb, mivel olcsó. Nem egy népszerű ideológia.

A chart most nem úgy néz ki, amire vételt kiáltana bárki is.

alda1.png

Napközben pedig egészen jó elméletet találtam az esés igazolására.

26-án reggel a thestreet.com cikke vételre javasolta az ALDA-t, de szigorúan stop loss mellett, amit 23.50 körül állított be. Mit ad isten, a mai nap minimuma is ez a szint! A cikk megjelenése után úgy tűnik beszálltak néhányan (ez okozta az emelkedést, nem bennfentes vásárlás, ahogy tippeltem), a mai napon pedig a Market Maker-ek úgy döntöttek, szükségük van ezekre a részvényekre és megütötték a beállított stop loss szintet.

Itt van a thestreet.com ajánlása.

alda.gif

Nem tudom, hogy a mai nap tényleg erről szólt-e, de néhány tanulság mindenképpen adódik:

- Soha ne kereskedj KIZÁRÓLAG mások tanácsai alapján (igen, akkor is hülye vagy, ha rám hallgatsz). Megszívlelni érdemes sok mindent, de ha nincs saját rendszered, halott vagy.

- A fenti szabály fokozottan érvényes az újságírókra. Ők azért írnak cikkeket, mert nem elég jó kereskedők.

- Ha már fix áras stop loss-t használsz, ne tedd olyan helyre, ahova sokan tehetik. Jó eséllyel meg fogja ütni a Market Maker. Jó eséllyel pontosan az emelkedés megindulása előtt.

Figyelem: az immáron megszűnt freeblogról megmentett és újra publikált aranyláz posztok semmilyen formában sem képezik az én tulajdonom, és az abban foglaltakért semmilyen felelőséget sem vállalok. Ha a szerzőnek (András) kifogása merül fel az újbóli publikálást illetően, kérem, kommentben vagy üzenetben keressen meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr55942745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása