A BBC finanszírozási ügyletet jelentett be. Már írtam az ilyen ügyek várható hatásáról, de most érdemes megnézni a gyakorlatban mi történt ilyen ügyletek után.

 

hom2.png

A HOM november 23-án jelentette be, hogy a részvényei 1/6-nak megfelelő mennyiséget ad el 5.5 USD áron. Ezután a részvény a várakozásoknak megfelelően esett, és az elmúlt két hónapban 4.5-5.5 dolláros sávban kereskedtek vele. Véleményem szerint az elkövetkező hetekben fog felfelé kitörni ebből a sávból. A mélypont több mint 20% diszkontot jelentett a finanszírozási árhoz képest, és közel 40%-ot a megelőző csúcshoz viszonyítva.

aob.png

Az AOB már jobban hasonlít a BBC-re, ez szintén kínai részvény, hasonló növekedési paraméterekkel mint a BBC. Az AOB szintén november 23-án jelentette be, hogy a részvényei több mint 30%-nak megfelelő mennyiséget ad el 4.8 USD áron. Ez közel 30%-os diszkontot jelentett a megelőző csúcshoz képest ( a HOM esetében ez a diszkont 15% körül volt), ennyivel nehezebben jut forráshoz egy kínai cég. Az ár itt is esett, benézett a finanszírozási ár alá, majd szépen felállt az utóbbi időben. Ebben az esetben a mélypont kb. 10%-kal a finanszírozási ár alatt, és több mint 40%-kal a megelőző csúcshoz képest alakult ki.

bbc1.png

Nézzük akkor a mai BBC bejelentést. Ők a részvényeik 10%-át adják el (ez jó pont), 13 USD áron. A diszkont még rosszabb, mint az AOB esetében, közel 35% a megelőző csúcshoz képest. Ha hasonló történik a BBC esetében is, mint a fenti példáknál (és amire számítani lehet), akkor az elkövetkező hónapokban 12-13 USD körüli mélypontot fog beállítani, ami jó vásárlási lehetőséget teremt majd. A BBC esetében egy zavaró tényező van, mégpedig a negyedéves jelentés. A fenti részvényeknél, közvetlenül a negyedéves jelentés után jelentették be az ügyletet, és azóta semmi lényeges fundamentális információ nem látott napvilágot. A BBC-nél azonban jön egy negyedéves jelentés, ami radikálisan megváltoztathatja  az áralakulást. Meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr157062955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása