Fejembe húztam a value investor sapkát és bevásároltam a legolcsóbb kínai részvényből. A HRAY ugyanabban az iparágban működik, mint a rossz emlékű LTON. Remélem ezzel több szerencsém lesz. Persze a döntésben az is szerepet játszott, hogy itt sokkal kisebb downside-ot látok. A részvény 8 körüli PE-vel forog, illetve ha levonjuk a készpénzállományt 4-5 körüli a PE. Szerintem az LTON-hoz hasonlóan negatív meglepetésre számít a piac (de ha már számít rá, akkor be van árazva). A legutóbbi beesését a China Mobile által "nem megfelelő marketing" módszerek miatt kiszabott büntetés okozta.

A részvény sávban mozog már egy jó ideje, éppen a sáv aljáról jön vissza a negyedéves jelentés előtt. Nagyon ritkán veszek ilyenkor részvényt (sáv alja, negyedéves jelentés előtt). Most két okom van rá, egyrészt a már említett kis downside, másrészt ha jó lesz a jelentés, akkor valószínűleg már csak a sáv tetején lehet megvenni.

hray.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr127063039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása