A financial sense közölt egy cikket az ECRI WLI (Economic Cycle Research Institute - Weakly Leading Index) előrejelző képességéről. Nosza, hasonlítsuk össze az S&P500-al!

ecri_wliw_1.PNG

A halvány-szürke területek jelölik azt az időtávot, ami szükséges a részvénypiacnak ahhoz, hogy beárazza a gazdaságban bekövetkezett változásokat. A cikkben elvégeznek egy korreláció analízist, és az alábbit kapták:

wli-growth-pearson-27-mar-2012.jpg

Az eredményük szerint 7 héttel van lemaradva a részvénypiac, az általam szürkével jelölt területek átlagos hossza ~2.5-3 hónap, azaz inkább 10 hét. Érdekes, hogy hozzávetőleg negyedévvel később árazza be a piac, ez esetleg betudható annak, hogy egy negyedévre a jelentések határozzák meg a fő irányt abban az esetben, hogyha a negyedév alatt nem történik semmilyen drámai változás a gazdaságban. Ez a tulajdonság egyébként inkább jellemző a smallcap szektorra, ahol két negyedéves jelentés között az irány egyértelmű, márpedig egy jó raliban a smallcap vezető.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr374345843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása