Nézzük először mik a következményei a kis forgalomnak: nagy spread a bid és az ask árak között, hatalmas ingadozások az árban, magas kereskedési költségek és nem utolsó sorban számtalan nem teljesített order. A kiskereskedők által szállított forgalom helyére fokozatosan belépett a high frequency trading. Kérdés, hogy hosszú távon ez valós forgalmat tud-e szolgáltatni? Ha egyre inkább a kiskereskedő réteg befektetési alapokra bízza a pénzét, akkor várhatóan kevesebb, de nagyobb játékos lesz. Ezáltal kevesebb, de nagyobb megbízásokat fognak beküldeni, és várhatóan újabb fajta orderek megjelenése fog következni. A high frequency trading nem igazán számítható forgalom szolgáltatónak, mert másnapra például nem visznek át pozíciót, ezért nagyobb napon belüli kilengések is várhatóak, amikor mindenki a ló egyik oldalán van. Ami lényeges:

 Typical market-making liquidity provisioning strategies can be modeled as mean reversion strategies.

 

Tehát ha folyamatosan csak az egyik oldalról érkeznek megbízások, akkor egyre inkább egy HFT fog a másik oldalon állni, nagyobb napon belüli ingadozásokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr494478681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása