2012/06/07

Címkék: napi

2012.06.07. 12:26

In general, even with massive rack-rate inflation, if you take out a loan to get an undergraduate degree and you end up getting that degree, you made a good financial decision. The bad decision is if you take out a loan to get a degree and then you drop out: college dropouts are, statistically speaking, no more employable than if they’d never gone to college at all, and yet they often have massive student-loan debts all the same. Or, you take out massive loans to get things like law degrees, only to find that the demand for lawyers is not nearly as big as you’d been given to believe.

Hasznos lehet a leendő szülőknek és tanulóknak.

------------

Six sectors have outperformed the S&P 500 over the last year.  Over the last twelve months, the S&P 500 has been led essentially by Consumer Discretionary, Technology, and Utilities, which have seen the greatest outperformance. On the downside, sectors that have been weighing on the market include Energy, Financials, Industrials, and Materials.

Tegnap: mint a nagy könyvben: réz, tech, pénzügy, smallcap letépte láncát, vágtatott a rónán át. A következő pár nap kritikus lesz, kellene egy jó kis FT nap, mert ha valami kifogást találni akarunk, akkor az nálam az emelkedő napok forgalma lenne.

20120607-Rates-Vs-Equities.jpg

Látható, hogy valami nincs rendben. Vagy a kötvénypiaccal vagy a részvénypiaccal. Valamelyik nem jó, és én a kötvényekre tennék, ahol hatalmas összegek fognak elégni.

TIPS curve inverted.png

Az inflációt árazó görbe inverz lett, tehát rövid távon arra számítanak, hogy csökken az infláció, és inkább deflációtól kell majd tartanunk. Egy kis lőpor a QE3-nak.

Eurozone PMI.png

Ahhoz képest, hogy milyen képet mutatnak az európai gazdasági indikátorok, tényleg nem aggódják túl magukat.

---------

"The picture we have is very different from what the automakers are painting. The sales increases they’re reporting are achieved by loading dealers with stock."

In the meantime, production continues to rise - as we show here, the 3-month average production relative to sales is running at its highest in 14 months. Kínába is átgyűrűzött az, ami már megjelent az USA-ban, azaz az autógyártók az eladások növekedéséről számolnak be, azonban ez csupán a raktárak duzzasztását jelenti.

Update 12:47: a kínai jegybank 25 bázispontos kamatot vágott, amire a daxli 1%-ot ugrott

---------

Retail flows May 31_0.jpg

Apu és anyu talán pont megvették az alját? Erről az jut eszembe, amikor cikkeztek itthon, hogy milyen nagy a háziasszonyok felől az érdeklődés az OTP részvények iránt. Nos, ha tényleg így volt, akkor pont megvették az alját. Aztán ki tudja?

----------------

20120609_woc347.png

Egy chart, amin megakadt a szemem, ugyanis most elég nagy a pörgés az USA-ban a shale gas-on, azt mondják, hogy ebben van most a jövő. Látható, hogy mekkora tartaléka van nekik belőle. Az is sok helyen napvilágot látott, hogy milyen sok új kőolaj-területet tárnak fel, emellett a megújuló források felé fordulás hatásával is számolva valószínűleg nyomás fog nehezedni az energiaárakra, az olcsó energia pedig mindig jól jön egy recesszióból kilábalni próbáló gazdaságnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr784571336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása