Trading the news

Címkék: news trading

2012.06.18. 18:13

Az aranylázról egy kis összefoglaló:

1. Jó negyedéves jelentés. A reakció szerintem a piac állapotától függ. Két éve még általában kitörtek a részvények (smallcap részvényekkel foglalkozom csak!) és utána még mentek néhány hétig. Mostanában azt látom, hogy gyakran beleadnak és esik az ár egy ideig, utána meg kétesélyes a következő jelentésig. Itt talán azzal lehetne próbálkozni, hogy sok részvénynél figyelni az aktuális reakciókat, és ennek fényében lépni a következő esetben.

2. Rossz negyedéves jelentés. Itt szerintem célszerű a részvény fundamentális értékeléséből kiindulni. Természetesen a negyedéves jelentés figyelembe vételével. Van amelyik azonnal esik annyit, hogy már igazán nem érdemes eladni, van amelyik 1-2 hét alatt esik le a megfelelő szintre (értelemszerűen érdemes eladni). Ha jó részvényeknél jön be rossz jelentés, akkor szerintem érdemes visszanézni néhány hét, hónap múlva és értékelni vételi szempontból. Erre volt példa az IIN története.

3. Finanszírozási tranzakciók. Ez az egyetlen hírtípus, amit próbálok tradelni, JÓ részvények esetében. Erről már írtam részletesen. Itt az a kulcs, hogy meg kell várni, amíg leesik az ár a finanszírozási ár alá (közelébe). Ha nem esik le, nincs trade.

4. Csődbe menetel, kivezetés. Ez általában hatalmas short potenciált jelentő ügylet. Jómagam igazán nem értek hozzá, de láttam olyat, aki erre tradel. Itt a híreknek van egy koreográfiája, amiből a hozzáértő szem kiolvashatja a végkifejletet. A csődeljárás előjele például a tanácsadó felbérlése, vagy ha valamilyen fizetési kötelezettségnek nem tesz időben eleget a cég. Erre tradelni azért elég veszélyes üzem, pl. a VC esetében tavaly 2 nap alatt duplázódott az ár, amikor elmúlt a csőd közeli lehetősége, de mondhatnám az IIG példáját is, amelyik több mint fél évig forgott negyedéves jelentés nélkül, és a kezdeti beesés után négyszeresére emelkedett.

5. Sokat emelkedő, jó részvény bezuhanása. Ezek teljesen egyedi ügyek, a híreket és a céget is értékelni kell minden esetben. A VPHM-nél már írtam, hogy azokat a híreket (pletykákat) érdemes megjátszani, amelyek "távoli" eseményekről szólnak, nehezen számszerűsíthetőek, igazán a bizonytalanság és félelem fokozásával hatnak. Külön kezelendő a short támadások esete, amikor "generálják" a híreket. Itt mindig készülni kell arra, hogy nem 1 rossz hír jön, hanem taktikai szempontok szerint adagolják majd őket. Az SFCC esetében elég alaposan kielemeztem egy ilyen példát.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr984596438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása