2012/06/19

Címkék: napi vakmajom

2012.06.19. 14:47

Egyhavi csúcson zártak az amcsi indexek (kivéve: Russel), marad ez a csendes felfelé kúszás, ami nem rossz viselkedés, FED előtti stimulus-optimizmus, lehet, hogy nem örülnének, ha valamit nem lógatna be a FED, mert be van árazva. EU-ba beleadogattak, de érdemi esés ott sem volt annak ellenére, hogy a spanyol hozamok újabb 13 éves csúcsra mentek, tehát efelől lehetett volna. Vicces dolog, hogy a görög választás kapcsán a fertőzettől féltek, ha győznek a kommunisták, nos, komcsik helyett inkább az euróra szavaztak, mégis van fertőzet, de ettől a fertőzettől - egyelőre legalábbis - nem omlik össze a világ. A piac nem szereti azt csinálni, amit várnak tőle. A leggyöngébb nagyobb eszköz amúgy az olaj, semmi érdemi pattincs, rángatózik, de messzebbről nézve fekszik a porban - belefulladás van a rengeteg olajba.

---------------------

Hitelezési szempontból viszont úgy tűnik, nincs sok oka a FED-nek újabb QE-re.

With all the negative economic and market news out there it's worth pointing out a positive development that's been taking place recently. It is the expansion of bank credit in the US, which surprisingly has held up reasonably well. Certainly the rate of expansion is nothing like it was during the 04-07 period, but nevertheless it is trending up.

bank credit.png

Érdekes, hogy a FOREX-eseknél mennyire tele a gatya:

Due to the extreme volatility some market analysts foresee could result in the coming days, OANDA fxTrade will not accept any trading activity from 6:00 AM EST until approximately 3:00 PM EST, on Sunday, June 17, 2012. OANDA believes the convergence of a major market event during off-market hours represents a potential trading risk and has taken this rare step to protect traders from excessive rate fluctuations.

Kis összefoglaló, hogy most éppen ki mitől retteg:

As Greeks head the the polls this weekend there’s a huge absence of positive vision in the market.  Fear is driving every discussion.

  • Germans are afraid to print money or guarantee debt because they’re don’t want to repeat the past.
  • Greek voters are afraid to stick it out with the Euro because things feel so bad they can’t get any worse.
  • Bulls are afraid that the data isn’t bad enough to lure Bernanke and Co back into the QE game.
  • Bears are too afraid to short stocks because Bernanke and Co might crush them with QE.
  • Banks are afraid that they’re going to have to walk away from Greece.
  • Investors are afraid of the volatility of stocks and bid up treasuries.
  • Journalists are afraid of getting it wrong and sometimes invent narratives that fit.
  • Traders area afraid to be without a seat when the music stops because panic, fear and contagion move faster now than ever.
  • Counterparties in EZ sovereign debt?  Forget fear, there’s nothing that can save them if this thing unravels.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr734598302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása