2012/06/22

Címkék: napi vakmajom

2012.06.22. 10:05

Magos Déva vára akció: belső napból igen nagy eső nap, második legnagyobb 2012-ben, lefordulás az 50 naposokról, nyersanyag gyengeség (ami funda problémákat is jelezhet, erős növekedés híján gyenge a kereslet rájuk) átragadt a részvényekre. Ha igazán erős lenne a piac, nem szakadt volna így be, hanem fent maradt volna, de nehéz megítélni, van-e napon túl jelentősége a tegnapi napnak, tehát hogy lezárta-e ezt a június elején indult felfelé szakaszt, vagy azon belül egy eső nap. Az biztos, hogy a június eleji mélypontok óta eltelt egy csomó idő, és nem volt valódi felfelé follow through.

-------------

Phi NY Main 061812.png

2008 januárja óta nem volt olyan, hogy a NY Fed report pozitív volt, és a Philly Fed negatív.

There is still more than a week left to go in June, but after today's decline the S&P 500 has already seen its fourth all-or-nothing day of the month.  We consider all or nothing days in the market to be days where the net daily A/D reading in the S&P 500 exceeds plus or minus 400.

All of Nothing Days062112.png

Oil Natural Gas Ratio.png

commodities.PNG

A nyersanyagok gyengélkedése világosan jelzi a világgazdasági növekedés lassulását, a fundamentumok romlásával az árupiaci "bikák" pedig végül bedobhatták a törülközőt - mondta Marc Faber.

saupload_commodities.png

A HFT-nek nem tetszik az ilyen volatilis időszak, úgy látszik:

MI-BP615_HFTRAD_NS_20120619171803.jpg

6a00d83451591e69e2016767be0add970b.gif

Sokszor sokféle módon kimutatták már, hogy egyre nő a szakadék a fiatalok és az idősek anyagi eloszlása között. Sokan háborúkat vízionálnak a Föld lakosságának megállítására, közben a szemünk előtt zajlik le a folyamat, miszerint egyszerűen nem lesz elég pénze a fiataloknak hozzá. Európában, Kínában és Japánban ez már tipikusan jelen van. A hosszú távú kérdés az, hogyan fogja ezt a világgazdaság lereagálni. Sok választás nincs, migráció lesz a válasz.

-------

Valahol már az újabb ingatlan bubi ellen harcolnak:

The new measures announced Thursday will take effect July 9 and significantly ratchet up lending requirements by banks and other lenders. They cut the maximum mortgage-amortization period to 25 years from 30; reduce the amount of home equity Canadians are eligible to borrow against, to 80% from 85%; and limit taxpayer-backed mortgage insurance to homes worth less than one million Canadian dollars (US$981,000).

-------

ssec_spx.PNG

Kína, nyersanyagok, sok eszköz a több-éves mélyponthoz közel tartózkodik.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr534604101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása