2012/07/09

Címkék: napi correlation

2012.07.09. 17:11

Spanish yield curve.PNG

Néhányan beszálltak spanyol rövid kötvénybe.

German gov curve.PNG

A német rövid távú hozam már negatív. Félelem. Ha már félelem:

AAII Bullish Sentiment070612.png

2009 óta nem volt ilyen időszak, hogy ennyire konstant módon beállt volna medve szentimentre a piac. 2010-ben a némi korrekcióra azonnal megtáltosodtak a bikák, ennek most semmi jele sincsen. Ez ugyebár mindig jó indulópont egy kis emelkedéshez, majd meglátjuk.

------

We are in a country where you work an average of nine months each year, and I think that now we must think that these nine months of work are too short," suggesting - shock, horror - that "if we gave up one week of vacation, we would have an immediate impact on GDP of around 1%". First of all - adding 1% from an additional week seems a 'stretch' but nevertheless as Wirtschaftsfacts notes that these comments only "reinforce the prejudices in the northern countries of the euro zone, that many employees are in the southerners lazy and workshy." So the next time we hear Monto proclaiming the need for Zee Germans to step up or the ECB to monetize, it is clear now what exactly he is protecting - his all-year tan!

Kemény szavak.

--------

correlations.png

Pár eszköz korrelációját hasonlítottam össze az S&P500-zal. A piros terület az, ahol már véget ért a trend, de még a piac újra megpróbálja letesztelni a legutóbbi csúcsot. Konklúziók:

- A leginkább figyelemre méltó a microcap szektor együttmozgása az index-szel. Látható, hogy abban a korrekcióban, ami után még új csúcsra ment az index, a microcap szektorral való korrelációja negatívba fordult, azaz nem kezdett el esni, hanem az index-től függetlenül oldalazott. Amikor a csúcsra ért a piac, változatlan korrelációval fordult le.

- A tech szektor jól jelezte a piac gyengeségét, amikor még megpróbált új csúcsra menni, de a tech már sokkal gyengébb maradt.

- A junk bonds is jól mutatta a piac fogyó erejét.

----

HOLP stratégia:

1: Find a close which is a 20-period low.

2: Identify the bar with the lowest low over these 20 periods. This is usually the last bar but not always.

3: Identify the high point of the bar with the lowest low. Buy a long position after the first close above this high.

-----

Lehet bizonyos intézkedésekkel a problémákat elhúzni, viszont a rendszerben lévő feszültségek mindig újratermelődnek. A nyugdíjkassza technikai értelemben van egyensúlyban, a valós egyensúly nem következett be, ami komoly problémák forrása a közgazdász szerint. A helyettesítési ráta csökkentése szükséges, vagyis alacsonyabb nyugdíjat lehet csak adni az átlagbérhez képest a nyugdíjban.

Az utóbbi fél évtizedben folyamatosan csökkent ez a ráta, ennek tovább kell csökkennie, és a nyugdíjrendszerben meg kell valahogy jeleníteni a gyermekvállalást is, pontosan ezért Botos Katalin felvetése jó, miszerint a nyugdíjakat a gyermekvállaláshoz kell kötni. Én maximálisan egyetértek ezzel a gondolkodásmóddal, a jelenlegi politikai csatározások ezen a téren inkább a választóknak szólnak, a nyugdíjas társadalom ugyanis egy nagyon komoly választói bázis - tette hozzá a Századvég Gazdaságkutató elnöke, Heim Péter.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr364638153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása