Általában nem foglalkozom veszteséges cégekkel, a GTE mégis felkeltette a figyelmemet. December 30-án a cég bejelentette, hogy 600 Millió USD értékű szerződést írt alá oroszországi telepítésre. A cég jelenlegi éves forgalma ennek kb. a tizede. Aznap 100%-ot ment a részvény. A következő visszaesésbe belevettem, majd néhány nap múlva eladtam, mert rájöttem, a PIAC NEM HISZI EL a szerződést. Azóta pozició nélkül figyelem a részvényt.

Láttam már néhány "pump and dump" játékot a tőzsdén, de ilyet még nem. Jóval általánosabb hírekkel szokták ezt játszani, pl. "A Wal-Mart vizsgálja a termékünket". Ez a GTE dolog valahogy túl konkrét. A részletek itt olvashatóak.  Itt aláírt szerződésről van szó, jön az első részlet. Persze megkérdőjelezhető a szerződő orosz fél, a GTE szállítási képességei, a nyereségesség, amit lehetett, meg is kérdőjelezett ez a cikk. A GTE a mai napon reagált a cikkre, elég agresszívan, nagyjából elküldte az anyjába az újságírót, ami ritka jelenség komoly cégek esetében. Ez leginkább az ESCL és az SFCC sztorira emlékeztet, ők hadakoztak (rövidtávon eredménytelenül) az újságírókkal.

Maga a cég  elég ramaty pénzügyileg, a könyv szerinti érték a 0-át közelíti (alulról), de folyamatosan növeli az árbevételét. Ez utóbbi nem jellemző a "pump and dump" cégekre. Az is érdekes, hogy az orosz szerződés bejelentése óta nem növekedett a bennfentes eladás. Szerintem minimum két esélyes ez a részvény. Vagy nagy durranás lesz belőle, vagy elvegetál a jelenlegi (nem kicsi!) sávban. Fogadni nem merek egyik változatra sem, de nagy érdeklődéssel figyelem, mi fog történni.

gte.png

Figyelem: az immáron megszűnt freeblogról megmentett és újra publikált aranyláz posztok semmilyen formában sem képezik az én tulajdonom, és az abban foglaltakért semmilyen felelőséget sem vállalok. Ha a szerzőnek (András) kifogása merül fel az újbóli publikálást illetően, kérem, kommentben vagy üzenetben keressen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr886092125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása