2012/05/18

Címkék: napi vakmajom

2012.05.18. 11:26

Újabb kemény eső nap, S&P -1,5%, Nas -2% újabb pár havi mélypont, aranyban eközben felfelé korrekció, egy emelkedő nap. S&P ezzel már 8%-ot, Nas 10%-ot mászott le a csúcsról a risk off mód április eleji kezdete óta, most már kezd lenni ijedtség is (tegnap pár eddig megkímélt liblingben is megijedtek), valahonnan biztos megpróbálják megrallyzni a piacot, de hogy honnan, innen vagy lejjebbről, azt nem lehet tudni. Másrészt az esés okozott annyi kárt, hogy egy első szándékú, napon túli emelkedési kísérlet (vmi jó hírre, persze) valószínűleg jelentős kínálattal fog szembekerülni, azokéval, akiket feljebb megtömtek.

Egyébként ha szétnézünk a világban, az igazán gyenge részvénypiacok nem az amcsik, azok még így is rendes pluszban vannak év eleje óta, hanem pl. egy lengyel, ami kvázi éves mélyponton van, az egész, 2011 ősz óta jött emelkedést letörölte, vagy a ruszki, ami szintén, pedig milyen konszenzus, hogy a lengyel gazdaság az aztán fasza meg a fejlődők milyen jók. A részvénypiac szerint nem jók.

---

Rizsa:

Ami még eszembe jut a piacról, nagyon görög fókuszáltak látszólag az események, de aligha elegendő ok mindenre, főleg amcsi viselkedésre a görög mizéria, idővel el fog múlni a görögfigyelem. Egyébként az tévedés, hogy a görög történés azért veszélyes, mert egy esetleges nemfizetés mekkora veszteséget okozna az európai bankrendszernek, mert a görög magánkitettséget rég leépítették illetve az adósságelengedéssel, a görög kötvényárak beesésével leépült, olvasom, hogy nagyságrendileg 10-12 mrd EU összesen, ami bakfitty, a névérték töredékén (13%) forgó hosszabb görög kötvénybe most már nagyrészt be van árazva a bukta. Nem a görög eszközön elszenvedett buktán keresztül fertőzne a görögkór, hiszen azon főleg az ECB/IMF bukna (ezért ha valaki, akkor ezek érdekeltek a görögök további finanszírozásában), hanem ha a tőkemenekítést tovább erősíti a perifériáról a biztonságba, mindenki (magánszemélyek, cégek) északra menekül délről. Ez sokkal komolyabb gond, mint az önmagában marginális méretű görög cécó, likviditáshiányt okoz délen.

---

shsf.png

http://www.nytimes.com/interactive/2012/05/17/business/how-facebooks-ipo-compares.html

Hm, tehát a FB 8-szor jobb jövő elé néz, mint a GOOG tette a kibocsátáskor, vagy 3 Conocophilips.

Largest US Companies.png

Már kibocsátáskor a felét érné egy AT&T-nek vagy Wal-Mart-nak? Szerintem elég sok shortos fog fél év múlva tolongani, amikor lejár a nagybefektetők eladási tilalma.

Update: május 29-től indul az opciós kereskedése, ha valaki egy putban gondolkozna

---

Operation twist

Operation Twist.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr914524040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása