2012/07/13

Címkék: napi

2012.07.13. 11:32

Piac: mocsár, nagy semmi. Növekedés nincs, ezért minden emelkedésbe beleadnak. Esésnél jön a QE lengetése, ezért belevesznek. Az esésben jelenleg növekvő forgalom van.

Európa: érthetetlen. Ha nincs pánik, nem történik semmi, nem állnak fel azok az intézmények sem, amelyek létrehozásáról már döntöttek, nem folytatják a reformokat az olaszok és a spanyolok sem.

-----

Housing: rents are increasing while mortgage rates are declining.  In fact, the cost of mortgage compared to the cost of rent has created the largest gap since the early 1970′s.

Most, aki tud megfelelő konstrukciót szerezni egy banktól, annak ajánlatos lakást vásárolni, és bérbe adni.

Mortgage-Cost-Versus-Rent.jpg

----

Student loans vs tuition.PNG

Az emelkedő diákhitel szépen követi az emelkedő állami tandíjat. Egyik állami zsebből a másikba tipikus esete. A gond inkább az, hogy a diákhitelek 15%-a 50 évesnél idősebbeknél van, ami elég nagy valószínűséggel már nem lesz visszafizetve, ez jelenleg 135 milliárd dollár. Ha ez így folytatódik, akkor pár éven belül egy szép nagy lyuk nőhet belőle. Még rosszabb lehet a kép, ha belevesszük, hogy közel 50%-nak a következő pár évben kellene elkezdeni visszafizetni a hitelt, és a jelenlegi rossz piaci munkaerőviszonyokat tekintve tovább növelheti a diákhiteleken belül a nem fizetők arányát.

----

Screen-shot-2012-04-19-at-1.03.03-PM.png

Nem bonyolult a képlet: QQQ és a 10 éves amcsi kötvény, ami közel ellentétesen mozog, teljesen felesleges az utóbbi időben sok eszközt tartani.

-----

Update: China has given foreign hedge funds permission to use funds from Chinese residents in investments abroad.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr444651437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása