A következő részvény megint egy kínai, a BBC. Hát ezzel nem sok problémám volt. Szép kitörés, jó értékeltség. Utána csak ment és ment, ahogy kell. Amikor már 70%-os nyereségben voltam, 17 dollár környékén eladtam. Utólag visszanézve jó döntés volt, bár elvileg erős részvényt nem érdemes csak azért eladni mert sokat emelkedett. A lehetséges eladási stratégiákról már volt szó. Most persze jól lebuktam, hogy nem tartom be az általam hangoztatott elveket.

A hivatkozott beírásban EGYEDILEG vizsgáltam a kiszállási pontokat, de a valós kereskedésben a portfolió kezelés behoz egy újabb eladási elemet. A "kövér disznó" mindig győz. Ez azt jelenti, hogy amikor már nem növelhető a részvénykitettség, de egy újabb jó lehetőség bukkan fel, akkor el kell adni valamit a meglévő poziciókból. A jobb lehetőség kilöki a leggyengébbet a meglévők közül. A BBC eladásának is ez volt a motivációja. Természetesen nem a részvény volt gyenge, hanem a továbbemelkedési potenciál tűnt annak, miután röpke másfél hónap alatt ment 100%-ot.

A BBC-ről egyébként azt gondolom, hogy érdemes lesz majd visszavenni.

bbc2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr537063015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása