A VPHM pozició nagyobb részét zártam ma. Mint az induló bejegyzésben szó volt róla, az ilyen durván beeső részvényekből érdemes az első nagyobb emelkedésben kiszállni, vagy radikálisan csökkenteni a pozicióméretet. Különösen a maihoz hasonló gap up esetén, mert gyakran visszalátogatnak a mélypont közelébe, ami újabb vásárlási lehetőséget jelent majd.

A vásárlás óta eltelt időszak eseményei érdekesek. Bár jómagam még csak a pletykára vettem az első tételeket, még a zuhanás napján hivatalosan is megjelent a hír, bár ezt az elemzők sem tudták elsőre pontosan értékelni. Utána még kevésbé. A következő napokaban megjöttek a lemínősítések, de micsoda zűrzavarban:
- az egyik csökkentette a célárat 25-ről 15-16-ra (a VPHM ekkor 10-11 dolláron forgott), majd tovább csökkentette a célárat 13-ra, de azt mondta,
hogy 9-10 dollár az alja az elképzelhető legrosszabb forgatókönyv esetén is,
- egy másik ellemző "erős eladás"-ra tette a részvényt, mert "leeshet 5-6 dollárig". Attól eltekintve, hogy ritka az olyan elemzés, ami az esés mértékét próbálja meghatározni, ez elég meglepő állítás volt a VPHM 4 dolláros készpénz állományát tekintve. Aznap volt a mélypont az árfolyamban. Lehet, hogy ez volt az elemzés célja.

Utána (márc. 27-én) a VPHM tartott egy konferenciabeszélgetést elemzők számára, amiből kiderült, hogy az újonnan fejlesztett Maribavir gyógyszerük már tervezik a Phase III tesztet. Ez azért volt lényeges információ, mert jelezte, hogy a lezárult Phase II vizsgálat eredménye jó. És lám-lám a mai napon bejelentették, hogy a Phase II vizsgálat eredményei kiválóak.

Már az IIG esetében írtam, hogy nem értem a shortosok lelkivilágát. A VPHM esetében sem értem. Az egy dolog, hogy megshortolnak 30%-ot eső részvényt. De a Maribavir teszt info már napok óta ismert volt. Miért várták meg a mai nap 13 dolláros nyitását, amikor kényelmesen zárhattak volna 11 dollár környékén? 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr297063163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása