A hétvégén nézegettem,, hogy régebben eldobott/befejezett/nem használt rendszerek az elmúlt időszakra milyen eredményeket adtak volna. Egyetlen egy trade volt, ami elég kellemetlenre sikerült: GTAT.

gtat.png

 

2014. október 6-án a cég csődvédelmet kért. A GTAT szállította volna az APPLE számára a zafír előlapokat, ami túl nagy falatnak bizonyult. A részletes okokról mindenki olvashat a neten, ami itt inkább a legfontosabb dolog, hogy ha valaki letölti azt a közel 6000 darabból álló ticker listát, amivel az USA-ban kereskednek, akkor ebből a listából a GTAT bizonyosan hiányozni fog. Ha a rendszerét leteszteli majd az elmúlt 2-3 évre, akkor lehetséges, hogy nagyon eltérő adatot fog kapni a valóságostól. Ezt nevezik survivalship bias-nak, vagyis a tesztben csak olyan cégek lesznek, amik túlélték a tesztelés utáni időszakot is. Ennek a kivédésére érdemes beruházni historikus adathalmazokba, a legolcsóbbak és a visszajelzések alapján megbízhatóak a premiumdata.net és a csidata.com (tudomásom szerint ők szolgáltatják az adatokat a yahoo finance-nak is).

A visszajelzések alapján viszont az eoddata.com -ot érdemes tiltólistára tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr527085031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása