A papíron történő kereskedésről

Gyakran javasolják kezdőknek, hogy először papíron próbálják ki tehetségüket. Vezessék mit, mikor, mennyiért vettek, és adtak el, és utána döntsék el érdemes-e élesben is belevágni. Ezzel kapcsolatban Mark Minervini-vel értek egyet, aki a következőket mondta a Market Wizards egyik kötetében:

"A papíron történő kereskedés a lehető legrosszabb, amit tehetsz. Ha kezdő vagy, kereskedj olyan összeggel, amit elveszíthetsz, de elég nagy legyen ahhoz, hogy érezd a fájdalmat, amit a veszteség okoz. Egyébként csak hülyíted magad. A lényeg, hogy éles kereskedésben teljesen más döntéseket fogsz hozni, mint papírkereskedés során, mivel ez utóbbinál nem tapasztalod meg az érzelmi nyomást, amit a kereskedés okoz. A két dolog nem ugyanaz. Olyan mintha némi árnyékbokszolás után ringbe szállnál egy profi bokszolóval. Mit gondolsz, mi fog történni? Teknősbéka pozicióba görnyedsz és a szart is kiverik belőled, mert nem szoktál hozzá igazi ütések kiállásához. A legfontosabb dolog a jó kereskedővé válás során a valós kereskedés."

  1. andrás:
    2010. 02. 07. 22:43

    Vitatkoznék Mark-kal. Elsőnek kockáspapíron lehet lég-tőzsdézni, csak pénz helyett legyen a tét a kert felásása vagy 100K forint adományozása a legrosszabbul kereső ismerősünknek veszteség esetén. Utána jöhet a kisösszefgű csippelés a promt piacon. Tilos pénzt befizetni, ha fogy a számlán a kes... Olyan 6 év után ovatos hati short a long részvényeink fedezésére.
    buxer | 06.18.06 - 1:04 pm | #

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr147126235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása