Domonkos Zsolt - Táplálkozástudományi Tanácsok Felsőfokon könyvében a következőt találtam:
A gyorsan bomló szénhidrátok evéskényszert váltanak ki, e folyamatot tovább súlyosbítja, ha magas glikémiás indexű élelmiszereket együtt fogyasztjuk a zsíros ételekkel. Az inzulin ekkor közvetlenül a zsírsejtekbe küldi a zsírokat, amelyek ott nem képesek megfelelően lebomlani. Amíg a vérben az inzulin irányítja a forgalmat, a zsír bent marad a zsírsejtekben, egyre növelve azok térfogatát. Ne együnk tehát együtt cukrot zsíros ételekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.