2012/05/06

Címkék: napi

2012.05.05. 22:43

Már régen megmondtuk, hogy a válság Amerikából indul, átterjed Európára, majd Ázsiában ér véget - írta az Eclectica vezére, Hugh Hendry. Véleménye szerint a következő nagy lefordulás gyújtópontja Japán lehet, de igen pesszimisták a kidurranó ingatlan lufitól és hanyatló exportkereslettől szenvedő Kínával kapcsolatban is - írja a CNBC.

Hendry félelme az, hogy a következő nagy összeomlás gyújtópontja Japán lehet. Tavaly Hendry Credit Fundja 46 százalékos hozamot ért el japán vállalati kötvények csődje elleni biztosítás (CDS) vásárlásával, és a stratégiával továbbra sem hagyott fel. Véleménye szerint a japán vállalatok zombik, amelyek inkább előbb mint utóbb komoly bajba kerülhetnek, mivel nagyon rá vannak szorulva a kínai exportra, emellett nagyon el vannak adósodva, működésük pedig nehezen átlátható.

4-13-12-Market-Cap-.gifBurnsHousingSummary2012.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr734490779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása