Greece - again

Címkék: germany euro greece EU

2012.05.18. 23:57

Azon gondolkozom, hogy ha a görögök kilépnek, és a ca. 500 milliárdos tartozásuk nagy részét (90%) elinflálják, akkor az Eurozóna ennek a maradékát le kell írja veszteségként. Mit fog tenni a többi, bajban lévő ország? Spanyolok, portugálok, írek. A spanyol kitettség többszöröse a görögnek. Ha a németek már azon sírtak, hogy milyen sokba került a két német rész újraegyesítése, majd lesz nagy sápadtság, ha megjön a görög számla, azonban ez még mind semmi sem lesz egy esetleges spanyol eurozóna elhagyáshoz képest. Vajon túl tudná-e élni ezt az euró? A németeknek létszükséglet az euró, egy bevezetett márka azonnal felértékelődne, fokozva a görög és spanyol veszteségeket, a német exportot a padlóra küldené.

A legjobb talán az lenne, ha a görögök bent maradnának, Merkel helyére jönne más (Sárközy-t már elküldték), és elkezdődne egy kis nyomda.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr724525148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása