Weekend 2012/06/23

Címkék: weekend vakmajom

2012.06.23. 20:24

Ez a hónap nagy valószínűséggel az első olyan június lesz az utóbbi két évtizedben, amikor Európában nem regisztrálnak 100 millió dollár feletti elsődleges részvénykibocsátást (IPO) - számolt be a CNBC a Dealogic adataira hivatkozva.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/megijedtek_a_vallalatok_europaban_senki_sem_akar_tozsdere_menni.169119.html

Nagyon pozitív hír az európai részvénypiacra, azt jelenti, hogy elapadt a bennfentes eladás, túl olcsónak tartják a részvényeiket ahhoz, hogy ingyé' a jónép nyakába sózzák.

--------

Az európai újautó-piac 2008 óta minden egyes évben zsugorodott és jó úton haladunk afelé, hogy idén további hét százalékkal essen össze. Az autógyártók értékesítése összesen ötödével zuhant 2007-hez képest, ami sokuknak súlyos veszteségeket okozott és olyan helyzetet teremtett, hogy számos üzemüknek nem tudnak elég munkát adni.

A legnagyobb európai autógyártók kezében lévő lévő 98 autó-összeszerelő üzemből 30-ban 70 százalék alatt van a kapacitáskihasználtság. Ezen a szinten jellemzően már veszteséges a termelés - állítja az AlixPartners. Az európai gazdaság gyenge kilátásai miatt immáron elkerülhetetlenek az olyan fájdalmas leépítések, üzembezárások, amelyeken az amerikai autóipar keresztülment a pénzügyi válság idején - mondja Hoffecker.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr924607030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása