2012/09/02

Címkék: napi vakmajom

2012.09.02. 17:37

Úgy látszik, hogy érdemes volt augusztusra időzíteni a nyaralást, mert a piacon nem sok minden történik.

Vakmajom:

Nekem erről az a véleményem, hogy amíg az S&P500 az éves csúcs körül lebzsel, miért is csinálnának bármit? Ha éves mélyponton lenne, akkor beavatkoznának, a FED-et elsősorban a piac érdekli, a vagyonhatáson keresztül nagyon is számít, mit csinál, hol van a részvénypiac, olyan logika mentén, hogy magasabb részvényárak=több lakossági vagyon=több költés=több munkahely.

Nem feltétlenül értek egyet vele, nem gondolom, hogy a FED pusztán indexpumpa. Lehet az indexekre tekinteni úgy, mint gazdasági tükörre, de szerintem jobb a Soros-féle koncepció, miszerint a részvénypiac hatással van a gazdaságra és a gazdaság is a részvényárakra (nyilvánvaló a visszahatás), és biztos, hogy a FED pl. a bankok hitelezési hajlandóságát is szem előtt tartja sok más dologgal együtt. (infláció-defláció, munkanélküliség, ....). 2008 óta teljesen ráállt az arany- és a részvénypiac arra, hogy ha nem emelkedünk, akkor jön a QE.

-----

Pozitívum, hogy a kockázatosabb eszközökbe kezdtek venni, 1 hónapja még a magas osztalékot fizető defenzív papírokat szerették, pl JNJ, MRK, PFE. Ezek a részvények és a vállalati kötvények is gyengélkednek jelenleg.

yielders.png

------

All or nothing day: az S&P500-ban legalább 400 papír egy irányba megy. A korrelációba kaphatunk ezzel némi betekintést. Évesítve idén a legalacsonyabb 2007 óta, hiszen látható volt, hogy a válságban tulajdonképpen lehetetlen volt a diverzifikáció, minden egy irányba mozgott. Ez is pozitívum.

All or nothing 083012.png

------

A breadth viszont nem jó: lokális csúcsokon egyre alacsonyabb.

Cumulative AD Line083012.png

------

Feneketlenül ömlik a kínai pénz Amerikába.

la-fi-china-us-investemts-20120824-g.jpg

Közben náluk továbbra is gond van:

China Manufacturing PMI.PNG

China manufacturing PMI (Bloomberg/HSBC)

China has been pressuring Germany to get the Eurozone crisis under control. Many in China blame their sharp economic slowdown on the Eurozone crisis - because if it wasn't for the Eurozone, the double digit growth that made so many of China's bureaucrats rich would last forever... And some of the same people believe that China's growth will re-accelerate once the crisis in Europe has been resolved.

There is a great deal at stake as German trade deficit with China has basically disappeared this year - for the first time since the 90s. Germany can not afford to jeopardize its sales to China which have been a key driver of Germany's export growth.

German Trade Deficit with China.png

------

Még egy jó hír:

US consumer confidence may end up being somewhat better than initially thought. The sentiment figures from the University of Michigan (as opposed to the Conference Board measure) actually improved in August, though remain below the pre-recession average. The August growth rate is the strongest reading since March 2012 (+6.8%). This is fairly good news for the US economy, but let's hope that rising food and energy prices (especially if exacerbated by the US monetary policy) don't bring consumer spending to a grinding halt.

------

As food prices spiked across the Arab world, so did the protests.

QE vs CRB.png

Reuters: - World food prices jumped 10 percent in July as drought parched crop lands in the United States and Eastern Europe, the World Bank said in a statement urging governments to shore up programs that protect their most vulnerable populations.

------

A transportation index nem megy.

spx_tran_aug_29_2012.png

-----

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr754747642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása