Már írtam arról, hogy bizonyos árfolyamesések mögött tisztán kirajzolódik egy nagy tőkeerejű hedge fund szervezett akciója.

Most egy olyan eset, amikor az "áldozat" visszavág. Érdemes megnézni mivel vádolják az egyik nagy hedge fundot. Miután erőteljesen megshortolták a BVF részvényeit:
- "összeálltak" egy elemzőcéggel, amelyik folyamatosan negatív jelentéseket tett közzé a cégről,
- fizettek orvosok számára, hogy negatív idézeteket produkáljanak a gazdasági sajtó részére,
- hamis információkat jelentettek meg az elemzőcég segítségével, például arról, hogy a cég megvesztegeti az orvosokat (ezt nevezem iróniának!),
- szintén az elemzőcég közreműködésével, felbéreltek 3 könyvelési szakértőt, majd amikor azok nem támogatták a kidolgozott prekoncepciót, eltorzították a jelentésüket.

A felperes cég szerint a BVF esete prototípusa a részvénymanipulációnak. Kiváncsi vagyok mire jutnak. A tőzsdefelügyelet minden esetre már rászállt az elemzőcégre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr387063127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása