2012/07/03

Címkék: napi

2012.07.03. 11:38

Interestingly, the intra-stock correlation between large caps has also increased. Ez jó jel, először az intézményi vételek a blue chipekbe mernek belevenni. A Citigroup félelem-mérője szerint amikor ekkora a para, akkor utána általában a várható éves hozam két számjegyű. ISM index, nyersanyag index, mind-mind a 2009-es szinten tartózkodik.

citi-panic-euphoria-model-june.jpg

------

In a particularly worrying sign for the currency bloc's economy, German manufacturing activity fell at its fastest rate in three years—the latest evidence that Europe's biggest national economy is braking. The final reading of the manufacturing purchasing managers' index was 45.1 in June [below 50 is contraction]

------

While Spain’s two largest lenders, Banco Santander SA (SAN) and Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA), earn most of their income outside the country, smaller banks depend on domestic business. Most are paying higher rates for deposits than they earn on mortgages. Their most profitable trade -- borrowing at 1 percent from the European Central Bank and lending to the Spanish government at 6 percent -- risks bankrupting the country.

4-6% kamatot adnak a spanyol bankok a lekötött betétekre (ne vigyék az emberek Svájcba), ami több, mint amit a jelzálog hiteleken keresnek, és nagyjából ennyit nyernek a ecb-spanyol államkötvény spreaden (5%).

------

The Conference Board Leading Economic Index (LEI) for the U.S. increased 0.3 percent in May to 95.8 (2004 = 100), following a 0.1 percent decline in April, and a 0.2 percent increase in March.

------

2012_07_03.png

A mostani mélyponttal kapcsolatban látszik, hogy nem volt olyan jelentős, mint az előző kettő, ebből következően talán a felpattanás is kisebb lehet. A forgalmat és az emelkedő papírokat tekintve sem volt tipikus selling climax. Rövid távon azonban 20% alatt volt az 50-es mozgó felett tartózkodó részvények aránya, ami középtávú emelkedés kiindulásához ideális, és egy gyenge FT nap is összejött.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr884625604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása