Belekezdtem egy újabb kereskedési rendszer fejlesztésébe. Jelenleg kettőt használok üzemszerűen (egy az USA piacokra, egy a német piacra), illetve diszkrét módon (nem kereskedek minden jelre) egy kitörés alapú rendszert. Ez utóbbit mostanában elég ritkán nézem és akkor is kizárólag fundamentálisan jónak itélt cégekre koncentrálok.

Az új rendszer fejlesztése nálam a következő lépésekből áll :

1. Az időtáv meghatározása

2. A kereskedési rendszer típusának meghatározása

3. Ötlet keresése

4. A kiválasztott ötletben rejlő lehetőség megvizsgálása

Ezen a ponton vérzik el a legtöbb rendszer és lehet visszamenni a 3. ponthoz

5. Program - backtest ciklus 100-szor

6. Jó eredmények esetén backtest - optimalizálás ciklus különböző adatokon

7. Az első verzió egyes trade-jeinek vizsgálata reális kereskedési szempontból (kiugró trade-ek, milyen megbízásokat kell használni, teljesülés min bukhat el, likviditás problémák)

8. Valós kereskedés, valós tapasztalatok kis tétben

Ezután dől el, hogy használatba kerülhet a rendszer, amit utána természetesen tovább finomítok a valós kereskedés tapasztalatai alapján.

A fenti lépésekről írok majd bővebben az elkövetkezendő hetekben. A rendszerességről nem ígérek semmit, mert közben megérkezett az újabb amazonos könyv szállítmányom és azokat is el kéne olvasni. 

 

Figyelem: az immáron megszűnt freeblogról megmentett és újra publikált aranyláz posztok semmilyen formában sem képezik az én tulajdonom, és az abban foglaltakért semmilyen felelőséget sem vállalok. Ha a szerzőnek (András) kifogása merül fel az újbóli publikálást illetően, kérem, kommentben vagy üzenetben keressen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr535957196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása