2012/06/30

Címkék: weekend

2012.07.01. 01:34

Londoni pénzügyi elemzők pénteki értékelése szerint nem lenne jó megoldás a közös euróövezeti kötvény bevezetése, mert megszűnne az európeriféria országaira nehezedő "egészséges nyomás", amelynek célja azok gazdaságának megreformálása.

A Commerzbank - az egyik legnagyobb európai pénzügyi szolgáltató - elemzői közölték: nem tartják sokra az euróövezeti kötvény ötletét. A ház szerint a közös valutauniós szuverén adósságkibocsátással kapcsolatos aggályok jogosságát máris jelzi Olaszország példája. Mario Monti olasz kormányfő "példaszerű" nyugdíjreformot fogadtatott el. Miután azonban az eurójegybank (EKB) hosszú távú refinanszírozási művelete enyhítette az olasz piacokat terhelő nyomást, az olasz kormány nem állt elő semmiféle munkapiaci reformtervvel. Pedig erre is szükség lenne, mivel az olasz bérek várhatóan a következő években is gyorsabban emelkednek a termelékenység javulási üteménél, további versenyképességi lemaradást okozva az olasz gazdaságban.

-----------

A pénteki felhúzást nézegetve érdekes dolgot lehet észrevenni. Ha mondjuk a stratégiánkban a nyitásban történő vétel szerepel, akkor látható, hogy amikor a nyitó egyben a napi minimum, a backtesztben érdemes némi slippage-t hozzáadni.

S&P500_20120630_2.PNG

Pénteken az SPX-et meg tudtuk volna venni backtestben nyitásban az előző napi záróhoz közel.

NASDAQ_20120630_2.PNG

A NASDAQ-on már látszik, hogy mennyire téves eredményt hozhat ilyen esetben a backtest.

------

20120508-011.gif

Találtam ezt a diagrammot, ami szépen mutatja, hogy a már az ezredforduló előtt is, de azóta még inkább a pre-marketben történik meg az emelkedés nagyobb része, az esés viszont normál időben jön. Long only day trading nem valami profitábilis az utóbbi időben, legalábbis indexben.

20120419-04-big.gif

20120419-02-big.gif

Azok a 90-es évek...

------

2.jpg

Jól látszik, hogy amikor már nem tudnak a cégek mit kezdeni a pénzzel, és felvásárlásokat csinálnak belőle, jó előjele egy közelgő válságnak. 2000 előtt a kiadások közel 50%-át tették ki a felvásárlások, 2006-ban 36% volt.

------

chart061912.png

Érdekes kis chart, óránkénti forgalom. Látszik, hogy többnyire az első és utolsó két órában nagy a forgalom, közben leül.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr174621629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása