Amiről az alábbi JCOM sztori eszembe jutott, az egy tegnapi vételem (tudom, hulló késbe ne nyúlj) :

 

sfcc.png

A cég 3 lépésben elvesztette értékének felét. Mit is tudunk róla?

- 100%-kal növekszik
- 10-es körüli PE
- bennfentesek veszik
- részvényvisszavásárlás
- a cég által nem materiálisnak nevezett rossz hírek

Akkor miért esett tegnap 26%-ot?

Aha. Az intézményi hányad 80% felett. Előbb eladni, aztán gondolkodni. Hihetetlen.

  1. import:
    2010. 02. 04. 21:00

    "
    On Thursday, Senate Finance Committee Chairman Charles Grassley, R-Iowa, sent a letter to SFBC's Chief Executive Arnold Hantman asking the company to meet with the committee by Dec. 16 to discuss allegations arising from an article published by Bloomberg. The article cast the company as a questionable patient mill that supplies poor immigrants to participate in clinical trials for pharmaceutical clients.
    "

    Hát ezért esik, ez egy funda stop-loss, gondolkodás nélkül ki kell vágni, ha igaz 0 dodót se fog érni.....
    spade | 12.02.05 - 8:15 pm | #

    Ráadásul egy szenátori vizsgálat kib@szottul elhúzódhat és ha semmi sem igaz akkoris árnyékot vethet hosszú ideig a cégre, nem holnap lehet vele duplázni, tartok tőle a felminősités is gyanús...
    szal lehet visszamegy lehet egy szent a cég, de túl nagy a kockázat.
    Szerintem.
    spade | 12.02.05 - 8:20 pm | #

    András,

    Jut eszembe, emlitetted h nem metastock progit használsz, akkor milyet ?
    Üdv
    spade | 12.02.05 - 9:56 pm | #

    Ez a funda stop-loss nagyon tetszik, mint kifejez és, de nem hiszem, hogy igaz. A hír, amit beírtál már több hetes, rég beárazhatta a piac.
    Én egyébként is az utolsó 26%-os esést kérdőjeleztem meg, amit egy, a cég által "nem materiális"-nak nevezett hír előzött meg, az egyik épületük statikai problémájáról.
    A szenátusi vizsgálódás valóban beárnyékolhatja a céget, ezzel egyetértek, a kérdés, hogy indokol-e ekkora esést és mi fog történni az elkövetkező időszakban. Szerintem lesz egy kis huzakodás, aztán szépen kímúlik ez a hír.

    Szerény véleményem szerint a túlzott esés oka, hogy az intézmények nem akarnak egy "problémás" cégben ülni év végén, prémium osztás előtt.
    andrás | 12.05.05 - 7:25 pm | #

    Amibrókert használok
    andrás | 12.05.05 - 7:26 pm | #

Figyelem: az immáron megszűnt freeblogról megmentett és újra publikált aranyláz posztok semmilyen formában sem képezik az én tulajdonom, és az abban foglaltakért semmilyen felelőséget sem vállalok. Ha a szerzőnek (András) kifogása merül fel az újbóli publikálást illetően, kérem, kommentben vagy üzenetben keressen meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr685993735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása