Lezártam majd az összes középtávú poziciómat, és nem is tervezek túl sok újat mostanában. Ezért egy kis visszatekintés jön a következő napokban, a tanulságok kedvéért.

Első "blogolt" részvény az IIN volt. Ugyan nem vettem fel benne poziciót mert nem volt meggyőző a kitörése, mégis igen tanulságos történet.

iin3.png

Az első tanulság maga az október eleji kitörés, amibe - nagyon helyesen - nem szálltam be. A kitörés átlagos forgalommal indul, majd másnap kétszer akkora forgalommal beleadnak. Hát ez az a minta, ami ki kell hagyni. Szintén lényeges, hogy ezért is célszerű megvárni a nap végi zárást. A második napon, napközben ez a kitörés mutathatott nagyon jól is, ám aki ekkor beszállt, az már nap végén elég rosszul érezhette magát.

A következő látványos esemény az októberi gyorsjelentés volt. Ekkor váratlanul a cég nyeresége a harmadára zuhant az előző hónaphoz képest (változatlan forgalom mellett). Elég durva és ennek megfelelően reagált a piac is, -30%, egy nap alatt. Sajnos a kis cégek esetében gyakran jöhetnek ilyen meglepetések. Csak mazochistáknak javaslom a negyedéves jelentés kiülésést kis cégek papírjában. A legjobb cégek esetében is számítani lehet váratlanul rossz negyedévre.

Ezután elkövettem azt a hibát, hogy "elfelejtettem" a céget, pedig érdemes lett volna meggondolni egy újabb beszállási pontot. A felejtés oka, az volt, hogy a smallcap cégek hírszegények, és ilyen kátyúból csak egy szuper, új negyedéves jelentés húzhatta volna ki a céget. Tehát általában nem érdemes a következő jelentésig belenyúlni. Egy dologra nem gondoltam sajnálatos módon, ami a legfontosabb hír : BENNFENTES VÁSÁRLÁS. Az októberi beesés után az IIN több menedzsere vette a részvényt 3.8 - 4.4 dolláros sávban. Nincs ennél fontosabb jelzés, ha többen vesznek (nem csak jelképes mennyiséget), akkor azonnal érdemes csatlakozni. A chartról látható, hogy erre a jelzésre kényelmesen be lehetett volna szállni 4 - 4.4 dollár között, és utána hip-hop 50%-ot realizálni néhány hónap alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagbagoly.blog.hu/api/trackback/id/tr627062975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása